Тракторните косачки принадлежат към високия клас косящи машини. Те впечатляват с дизайн, функционалност, отлични резултати и удобство по време на работа. Цената им се определя от много фактори, като на съвременния пазар ще откриете модели в широк ценови диапазон. В тракторни косачки  Koledzhikov например ще откриете събрани на едно място всички водещи марки градинска техника. Така, ако планирате да купите тракторна косачка, това е точното място за вас. Имате огромен избор и може да се консултирате с търговец, който отлично познава характеристиките и възможностите на съвременните тракторни косачки. Познаването на техните преимущества и специфики ще ви бъде от полза. Нека да разгледаме накратко кои са те.

Ползите от тракторните косачки

Тракторните косачки са предназначени за косене на големи тревни площи. Те предлагат високо ниво на комфорт на оператора и са лесни за управление. Позволяват да се работи часове наред, без това да води до бързо натрупване на умора. Някои от тях са снабдени с кош, поради което отпада нуждата да събирате окосената трева.

По-бързо косене с по-малко усилия

Тракторните косачки са предпочитани, когато искате да спестите време и физически ресурс. Те позволяват да косите с минимум усилие в сравнение с традиционната косачка без самоход, която изисква бутане напред, завиване и теглене назад по време на работата ѝ. При самоходните модели този момент отсъства, но пък те не може да се сравняват като производителност на единица време с тракторните.

Мулчиране

Някои тракторни косачки могат и да мулчират отрязаната трева. Така тя се използва ефективно - като естествен тор, и спомага за повишаването на плодородието на почвата. Преди да купите своята тракторна косачка, помислете дали имате нужда от тази функция. При някои модели тя се предлага като допълнителна опция.

Безкомпромисна точност на откос

Тракторните косачки имат стабилна конструкция, издръжлива на продължителна употреба. Те са снабдени с отлично заточени остриета, чиято височина на рязане може да се регулира удобно от оператора.

Прецизността на косене на трева на тракторната косачка е ключово предимство, което се цени високо от всеки, който има голям двор и държи на перфектно подравнения терен.

По-спретната морава

Красивият двор изисква не само редовно да отстранявате от поляната опадали листа с помощта на листосъбирач или гребло. Той има нужда от качествена косяща машина. Тракторната косачка е перфектният избор, когато затревените площи са с по-големи размери.
По-сигурна работа без кабел

Бензиновите тракторни косачки се задвижват с гориво, което подсказва, че можете да обработвате удобно по-големи площи, сравнено с електрическите и акумулаторните косачки. Отсъствието на кабел например е преимущество, когато косите овощна градина с много дървета. Няма риск от заплитане или пък нараняване на целостта му.

В сравнение с акумулаторните косачки, които изискват презареждане на батериите, тракторните пестят време. Въпрос на няколко минути е да ги презаредите и да продължите работа.

Ремонт и поддръжка

Всички качествени тракторни косачки са създадени да работят години наред при правилна поддръжка и експлоатация. Те се предлагат с пълна 2- или 3-годишна гаранция. За да ги поддържате готови за оптимална работа, препоръчително е редовно да сменяте маслото, да следите за появата на счупени или компрометирани елементи и да ги почиствате. Не оставяйте тракторната косачка в гаража с остатъци от трева по режещия механизъм. Всички градински машини изискват адекватна грижа и профилактика.

Защо да се сдобиете с тракторна косачка?

Отговорът на този въпрос е лесен. С нея по-лесно ще получите моравата, за която си мечтаете. Трябва обаче да съобразите какъв бюджет може да отделите и какъв модел машина ще ви свърши работа. Погледнете например характеристика като ширината на косене. Мнозина смятат, че най-добре е косачката да има голяма ширина на косене, защото така максимално бързо се коси градината. Ако обаче тя е с неравности и с дървета, тогава голямата ширина ще пречи. В такава ситуация е най-добре да се снабдите с тракторна косачка с по-малки габарити - с нея ще можете лесно да обхождате целия терен. В случай че в градината ви има тесни и труднодостъпни зони, винаги може да ги обработите с друг тип градинска техника - моторна коса, тример за трева или косачка за трева.

Предоставена от: https://www.koledzhikov.bg/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase