"Нашето море е безопасно и е сигурно. Курортите ще бъдат подготвени. Призовавам всички да отидем и да почиваме на нашето море, и да останем в България. Българското правителство прави всички по силите си така, че да компенсираме бизнеса заради по-високите цени на тока и на газа", заяви министърът на туризма Христо Проданов в студиото на "Опорни хора".

Той увери, че в нашето море мини няма.

Още по темата
"Българинът е един от най-добрите туристи в света. Той обича да харчи пари. Руските и украинските туристи безспорно ще липсват тази година. Това, което до голяма степен ще покрие тези загуби, ще са туристите от Полша, Румъния, Чехия, Германия, Великобритания. Ние сме изключително конкурентоспособни, имаме комплекси, които са на световно ниво", добави Христо Проданов.

"Ние ще направим така, че нещата да се случват прозрачно. Знам всички плажове в какво състояние са, кои са фирмите концесионери. Тази година по време на летния сезон ще има строг контрол и всички, които не спазват закона, ще понасят санкции. Има плажове, които са на атрактивни места и които трябва да са на по-високи цени. Но има и такива, които са на 15-20 км от населеното място", подчерта министърът на туризъма в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан за искрите в коалицията, той отговори: "Не бих казал искри, а различно мнение по някои въпроси. Ако Радев има поне едно доказателство за това, че се изнася оръжие за Украйна, то е хубаво да излезе и да го каже. България изнася оръжие за над 50 държави в света. И ние договори с Русия и Украйна за износ на оръжие нямаме, категоричен бе министърът на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase