Снимка: Bulgaria ON AIR

Отстъпка от 25 ст. на литър бензин и дизел ще получава всяко физическо лице при зареждане на автомобила си на бензиностанция. Отстъпката ще се получава директно всеки път при зареждане до 50 литра. Това е една от антикризисните мерки, които кабинетът обсъжда.

Георги Герджиев пътува всеки ден с личния си автомобил. Споделя, че в последните месеци му се налага да отделя голяма част от семейния бюджет за гориво и режийни разходи.

"Изключително голяма част отива за такива разходи. Храните, горивата скочиха и това нещо не му се вижда краят, поне за сега", посочи той.

Според Георги мерките не трябва да се ограничават само с компенсации за високите цени на горивата; смята че това е временно решение

"На 100% те трябва да бъдат подкрепени, нямаме никакъв шанс иначе. Това трябва да бъде отразено и за водата, и за тока. Просто това, което ни чака зимата, ще бъде много тежко, така че мерките трябва да почнат още отсега. Не трябва да чакат да стане фатално за пенсионери,  за гражданите, които са на МРЗ, мерките трябва да се вземат на момента", категоричен е Георги Герджиев пред Bulgaria ON AIR.

За да се подпомогнат всички хора като Георги, правителството обмисля компенсации:

"25 ст. до 50 л за физически лица ще се получават директно на бензиностанция при зареждане. Предотвратени са възможности за възползване и измама", обясни зам.-министърът на енергетиката Пламен Данаилов.

Мярката е насочена единствено към физическите лица.

"Всяко физическо лице, което отиде с неговата кола и зареди до 50 литра, ще получи тази отстъпка, като не се предвиждат към момента ограничения", уточни енергийният зам.-министър.

Помощта е част от планирания антиинфлационен пакет, чиято сума възлиза между 1,5 и 2 млрд. лв. и който ще бъде представен до дни.

Обмисля се потребителите да бъдат освободени от акциз на електроенергия и природен газ, както и продължаване на добавкат от 60 лв. за пенсионерите до края на годината.

Коментари Напиши коментар

94

Илиян Славчев

преди 8 месеца

Отново добавки за имуществен ценз!Ако имаш кола! Ще те подпомагат!Ако нямаш кола ! Яж си ушите!Българска справедливост!Какви ли космически сили се намесват в Българския Интелект?

93

Иванов

преди 8 месеца

25 стотинки не бих казал , че решават нещо. Това са 12,50 лв на един резервоар ( 50 литра ) Процентно това е много малко. За сравнение - в моя град от август , водата ще бъде увеличена с почти 40 %Пълна трагедия. Сега в тази ситуация , ще видите как ще се нароят още партии със заявка да спасяват България. И най-смешното - ще ни спасяват , като ни направят република на СССР.

92

От Вселената

преди 8 месеца

Ей ся през зимата един "Богат"Комун"Катър"Чалгар" запали печката с дърва, комина му изрева и напълни с дим цялата махала. На сутринта линейките реват, ходят, събират полузадушените от дима, бият им инжекции с графен оксижен, те още по-веке се задушават и от там направо в гробищата... Ко да прайш? Димна Цивилизация от Нефтени Автомобили, Печки на Гас, Дърва и Въглища.... То Кислород не остана у въздуха! Всички ще измрат от тая Смрад, но всички викат: Дай, Дай, Дай, Нафта и Газ Дай!!!