Снимка: БГНЕС

Четирима души загинаха в следствие на пожар в дом за възрастни хора във Варна, като двама са настанени в болница. Според разследващите става въпрос за умишлен палеж, като основен заподозрян е обитател на дома - 53-годишен мъж.

Пожарът е възникнал в една от стаите на приземния етаж, като сигнал за инцидента е подаден в 03:00 часа.

"Установен е евентуалният извършител на деянието. Същият е от дома, не е от Варна. Преместен е от друг дом преди няколко дни", каза директорът на ОД на МВР в града Атанас Михов.

В момента мъжът е настанен в психиатрията и се изяснява неговото здравословно състояние. По случая е образувано досъдебно производство, предаде Bulgaria ON AIR.

"В момента се извършват аутопсии, за да се разбере дали са починали от вдишване от горенето или от самото горене", коментира окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Вуйчото на Галя Господинова също е обитател на дома.

"Чух от медиите, обадих се по телефона и попитах дали може да дойда", сподели Галя Господинова.

Според близки на настанени в дома хора и друг път е имало инциденти.

Иззети са записите от камерите в стаите и се изяснява колко души от персонала е имало в сградата. Назначени са експертизи и разпити на свидетели.

Коментари Напиши коментар

12

читалище заря

преди 1 месец

поредния изкукал от кръкане шапкар, дето са го "уредили" некъде да се отърват от него. и понеже е проблемен са го местили от дом в дом. старците не са искали да му дадат пари за пиене и ги е запалил. важното е, че вуйчото на Галя Господинова е добре.

11

IQ 3.14

преди 1 месец

от статията едно не става ясно. коя е Галя Господинова, и кой е вуйчо и та анонимността му е запазена. читалище.

10

Питам

преди 1 месец

Какво е правила 88 годишна баба в стаята на трима мъже ?Не ги ли делят по пол по стаите ?