Снимка: БГНЕС

Няма да има наказани хора от НСО за този случай, каза пред bTV ген. Красимир Станчев, бивш директор на Националната служба за охрана (НСО).

"Не виждам конкретна причина за катастрофата, просто нелепа случка, всичко се дължи на невниманието, с което шофьорите карат", обясни той. И коментира катастрофата с кортежа на президента от вчера сутринта на пътя за Пловдив, при която тежкотоварен камион се е сблъска с кола на НСО.

Още по темата
"Със сигурност ще има проверка, но доколкото ми е известно не е вината в нашите хора. Камионът е предприел някакво изпреварване, в следствие на което се е спрял в тях", каза още ген. Станчев.

"Ние се съобразяваме със закона и правилника за движението по пътищата. Не можем да караме по-бързо от това дори при включване на сигнализацията и на специалния режим, който имат автомобилите", обясни той за колите на НСО.

По думите му, когато кола от кортежа се повреди, се намалява съответно числеността на кортежа.

"„Някои от хората остават на място, за да поемат ангажиментите относно разрешаването на случая с другия водач. Пострадалите вчера закарани до болницата", каза още той.

"Аз съм благодарен на тези хора, поздравявам ги за това, че не са отстъпили и се разминаха без всякакви летални изходи", посочи още ген. Красимир Станчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase