Снимка: Pixabay

Международният ден на Земята се отбелязва днес. Тази година мотото на кампанията е „Инвестираме в нашата планета“, посочват от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).  На фокус са екологичната и социалната политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема.

Министерството, чрез своите регионални структури, ще се включи в събития, с които ще популяризира опазването на планетата. В Бургас например предстои конкурс за рисунка или изработване на анимирана картинка на тема „Възстановете нашата Земя“.

Платформата EARTHDAY.ORG координира събития по целия свят, за да демонстрира глобалната подкрепа за движението за опазване на околната среда, информират от МОСВ.

За пръв път Денят на Земята е отбелязан в САЩ през 1970 г. с цел приобщаване на хората на планетата към идеята за опазване на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase