Снимка: Bulgaria ON AIR

Успяваме ли да открием Христос в сърцето си?

"Ако го търсим искрено, ще го открием. Не мисля, че ставаме по-добри дори в празничните дни, защото аз не знам дали хората осъзнават тежестта на Разпети петък и позора за човечеството. Христос влиза в Ерусалим на магаре, сегашните свещеници се движат в мерцедеси. Така че, когато търсим Христос в сърцата си, трябва да се запитаме живеем ли по този начин", заяви легендата в художествената гимнастика Нешка Робева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ ние разпъваме всеки божи ден Христос, който иска да изкупи нашите грехове.

"Народът лесно се поддава на манипулация. Ние първо приключихме с качеството на образованието. В услугата на капитала подменяме ценностите си. Когато видях кого назначиха за министър на културата, аз онемях, в същия миг ми стана ясно кого сме поставили начело на държавата", изтъкна Робева.

Нейното мнение е, че обществото ни е разделено.

"Сега се делим за войната, която се води. Ние не заставаме на една позиция и да разговаряме, докато се стигне по споразумение. Ние проповядваме смърт, дори в тази седмица. Там загиват невинни от едната и от другата страната. Това е братоубийствена война, която се подклажда от християни", посочи легендата в художествената гимнастика пред
Bulgaria ON AIR

"Стават и чудеса от нашата човешка гледна точка, и тези чудеса обикновено ги правят хора, посветени, за да докажат, че има нещо извън нас, което съществува и ни води. То ни обрича, но ни дава и възможности да изберем", завърши Нешка Робева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase