Снимка: БГНЕС

"Баща ми не обичаше клишетата, нито сърцераздирателните послания. Той ме научи на много - показа ми света по неговия начин, така, както той го разбира. Понякога ми се караше, на моменти беше строг, но знаех, че ме обича безусловно", написа синът на журналиста Милен Цветков - Боян Цветков, 2 години след фаталния сблъсък, при който Милен Цветков загина.

"Мама казва, че връзката ми с него е специална и най- големият и важен урок, който е дал на всички ни е, че няма значение човек, колко е бил богат или успешен, а колко достойно е живял, никога не е предавал принципите си и винаги е отстоявал позициите си, въпреки всичко. Това беше ТОЙ!", допълва поста си в Инстаграм Боян.

Милен Цветков загина при катастрофа на 19 април 2020 г. докато изчаква зелена светлина на светофар близо до столичен мол. Автомобилът на журналиста беше пометен от джип, управляван от 22-годишния Кристиан Николов.

В кръвта на Николов бяха установени няколко забранени упойващи вещества. Наказанието му за причинената смърт е 9 години затвор.

Милен Цветков все още ни гледа от мястото на катастрофата. Неговият лик се появи на един от изходите на метростанцията на бул. "Черни връх", до пътя, където той бе блъснат.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boyan Tsvetkov (@boyan_mtsvetkov)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase