Общ преглед
"Искаме си дължимото – нито повече, нито по-малко!", "Пътният бранш е пред фалит", "Всеки труд се заплаща". Такива надписи носят пътните строители, които протестират пред сградата на Народното събрание в София.

Минути преди 10 часа на жълтите павета пристигнаха и няколко камиона и багер и беше затворено движението.

Пътищарите, представлявани от ББК „Пътища“ настояват за предприемане на своевременни действия от страна на правителството и парламента за адекватното управление и поддържане на пътната мрежа на Република България, чрез възлагане на ремонтно-възстановителни дейности.

"Тук сме, за да подкрепим народните представители в тяхното желание да има безопасни пътища и да ги убедим, че трябва да гласуват първа точка от днешния дневен ред, която е приетата вчера от регионалната комисия – приетото решение за разплащане на 50% от дължимите суми и започване на възлагания по текущите договори, така че да можем да приведем републиканската пътна мрежа в нормално състояние”, каза Стефан Чайков, председател на Браншова камара „Пътища”. Той посочи, че днешният протест ще протече мирно. „Ще има и няколко камиона, ще направим и едно шествие до Министерски съвет и обратно", каза той.

В хода на днешния ден служителите на "Автомагистрали - Черно море" също ще протестират и подготвят блокада на няколко пътни артерии – пътен възел Белокопитово, Ришки проход и Айтоски проход. Те настояват парламентът да излезе с решение за изплащане на 28 млн. лева, дължими за ремонт на отсечката Чирпан-Стара Загора.

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 11 месеца

Една фирма с претенции и строяща десетилетия магистрали не би имала проблем с плащанията на заплати.На запад пари се превеждат на 6 месеца и свършена работа а тук авансово.

23

Анонимен

преди 11 месеца

Как политически?Капка акъл нямате.Два месеца хората не са взимали заплати.Питайте ги.Няма пари от два месеца,защото парите бяха дадени за украинците.Нашите без пари ли да работят заради някакви украинци?!

22

Анонимен

преди 11 месеца

Протестът е политически.Пари се искат от работодателя а не пред Парламента.Знае се че са дадени и пари в аванс.