Изведените моряци от кораба "Царевна" са в добро състояние, извън Мариупол са. Ще се въздържим от точно обявяване на маршрута, преди приключване на операцията. Това заяви пред БНТ директорът на ситуационния център във МВнР Антон Марков.

Акцията е започнала днес около 11 ч. днес, като се очаква българските граждани до 1-2 дни да са в България. Ще бъдат транспортирани със самолет.

По думите на Марков днес е бил добър ден за извеждането на моряците, като обстановката на пристанището е била спокойна. Той обяви, че не е имало опасност за тях и че са очаквали най-удачния момент. "Не е имало никаква заплаха за тези преминати 260 и повече метра".

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 9 месеца

Пореден пирон в ковчета на простокиро! На моряците им писнало да чакат, слезли от кораба и директно помолили донецката полиция да ги евакуира!

52

Анонимен

преди 9 месеца

Просто Киро и неговите калинки ги спасиха, а Кировица им бъркаше торти всичкото под патронажа на Рундю Чорапа, който е направил 100 коремни и лицеви

51

r3v0lv3r

преди 9 месеца

Руснаците не бяха нападнали нямаше да има нужда да ги спасяват, собственикът на короба трябва да съдят Русия за изгубени ползи. Също изплашиха народът, че са ги взели в плен, а то се оказа, че руснаците не са ги пускали.