Снимка: Helpbook

Общ преглед
В платформата на Helpbook.info получихме оплакване от група родители относно състоянието на детска площадка в столичния район Люлин 1. Според тях поне 50 деца посещават въпросната площадка, но условията са крайно неподходящи за това.

Ето и няколко мнения: "Ако направите една обиколка, ще видите първо подовата настилка, която абсолютно е под всякаква критика. Да не говорим, че въобще не се вписва в никакви стандарти за детските площадки. Другото, което е - съоръженията са изключително опасни за здравето на децата и най-важното, което е според мен, че няма никаква ограда ако се огледате, а все пак площадката е заобиколена от три улици и имайте предвид, че две секунди може да костват живота на едно дете".

"Тук не може да се карат ролери, не може да се кара тротинетка, малките деца карат камиони. Те излизат безпрепятствено на улиците". "Имам две дечица - едното е на 6 години, другото е на 11. И двете са израснали на тази площадка, тук почти нищо не се е променило". Според автора на сигнала за площадката се грижат основно хората от квартала. Трето лято те събират пари, за да сменят пясъчника. Общината го прави един път – в края на август.

Родителите разказват, че площадката е една на много деца. Не е вариант и другата площадка наблизо, която също е с опасна метална пързалка на 20 години. Родителите подават системно сигнали до Столична община и въпреки че до сега почти нищо не са постигнали, продължават с опитите.

Изпратиха ни покъртителни снимки, на които се вижда безобразното състояние на училището в село Дрен. Ръждясала ограда, ронеща се фасада, корозирали улуци, нещо, което някога трябва да са били стълби, обрасло с трева и храсти игрище и счупена дълбока шахта са само част от „екстрите“, които предлага. „Базата се разпада! Сградата, дворът и игрището са в пълна разруха! Как децата да учат там? Защо родител да запише детето си в подобно място?“, резонно пита нашият потребител.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 месеца

От това ще стане прекрасен летен лагер, но когато някой богат го купи... целият район е с потенциал, ама за богатите. Директор, кмет - не могат да решат проблема, защото няма достатъчно деца. Но ако се купи от някой с възможности и идеи ще е различно.

6

Мас,,, турбанова

преди 7 месеца

Тя цала та държава е във това състояниеСнимката добре. изобразява истинскоЛице на. нашата мила. родина

5

Анонимен

преди 7 месеца

Така е драги ми журналисти,.като ви помпат с колосални суми и вие се правите на... така ще е.Училища разбити детски градини и те .Правите се ,че не веждитате как живее българския народ пачките запушват устин .Нямаме ни армия ни полиция ни лекари ни болници ни развитие ни селскостопанство ни животновъдство .Но споко то винаги се връща ядете ГМО дишате миризмите на самолетите вечно щастие няма