Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и на синдиката на служителите в затворите в България прекратяват десетдневния палатков протест пред Министерството на финансите.

От формациите посочват, че протестът ще продължи под друга форма и след два дни ще обявят следващите си стъпки.
Двете организации преминават към общи действия, защото казват, че за пореден път са убедени в пренебрежението на управляващите страната към социално-икономическите права на служителите в МВР и Министерството на правосъдието.

Работим за сигурността на България и българския народ. В приватизационни сделки не сме участвали, нито сме усвоявали еврофондове и ще защитаваме правото си на достойни условия на труд и на достойно заплащане, както сме го правили от 2009 г. досега, посочват синдикатите,.

Те настояват за реална, а не имитативна, в разрез с обявените намерения реформа, която да гарантира необходимите средства и ресурси за борба с престъпността и добро заплащане на труда. От формациите посочват, че протестът ще продължи. След два дни ще обявят следващите си стъпки.


 

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 9 месеца

Всички служители които са на двойна хранилка-заплата и пенсия вънка+всички цивилни с пенсия и заплата докога ще търпим това.Има цели фамилии и цивилни служители които надхвърлиха -70г.какво е това безхаберие....

30

ИВАН

преди 9 месеца

ТИЯ ЛЕН ТЯИ ДЕТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН, КАКВИ ЗАПЛАТИ ИСКАТ ?! ДАЖЕ ТЕЗИ ПАРИ СА ИМ МНОГО НА ТИЯ ХРАН ТУТНИЦИ БЕЗПОЛЕЗНИ !

29

Анонимен

преди 9 месеца

А палатката пред бившия партиен дом кога ще се махне, седи от години там, Фандъка нищо не прави егаси кмета.