Снимка: БГНЕС

Високите цени на горивата у нас се оказаха не толкова високи за гърците. Все по-масово южните ни съседи от пограничните райони пътуват до България, само за да пълнят резервоарите си. Причината е, че в Гърция цените са над 2 евро за литър, съобщи Нова ТВ.

„В Гърция бензинът е 2 евро и 10 цента, а тук е с половин евро по-малко. Как да не си заслужава. Това е сериозна икономия, а и си купуваме по нещо оттук”, споделят пътуващи.

Още по темата
„По-евтино е горивото тук в България, животът е по-евтин, всичко е по-евтино, ето ние идваме за много малко, набързо хапваме, зареждаме и се връщаме в Гърция”, казват други.

Все пак сметките са такива, че да дойдеш от Гърция до България само за да заредиш си струва само за хората от крайните северни села и градчета. За тези, които живеят в Солун например, пътуване само за бензин не е рентабилно.

„ Ако имаш други неща за вършене, е по-добре да дойдеш и да заредиш тук, но сега например, аз идвам от Солун, ако идвах само за да заредя, бензинът, който икономисвам, щях да го изгоря за тези 200 километра.

Но в моя случай, често имам лична работа до София, отивам до там, и винаги пълня догоре от вашия бензин”, добавят пътуващите.

По-евтиното гориво у нас логично вдига интереса на гърците и към други родни сектори. Все по-осезаемо в региона на Петрич и Сандански усещат завръщането на времената, в които особено през уикенда в градовете пристигат автобуси с Гърция за шопинг-туризъм.
 

Коментари Напиши коментар

18

до 12

преди 9 месеца

Коя година бозата е била стотинка? Около 62ра? Аз си я спомням по 30 ст литъра, наливна. Относно горивата, току що се прибрах от Европа. У нас са едни от най-евтините. В Чехия са 2.1 евро за литър, по-скъпо е и в братска за Русия, Сърбия. Най-евтино е в Унгария, около 1,3 евро, но там имат таван на горивата

17

Анонимен

преди 9 месеца

Елате при нас! Имаме много гориво! Имаме всичко. Купувайте рубли и добре дошли! Ще приготвим за вас дори шкембе чорба и пържоли! Много се радваме на гости! Можете да направи и бизнес - износите гориво до Гърция. Можете да дойдете и на почивка в Крим! Можем да организираме и эскурсия в Мариупол къде танцори от Азов за вас ще танцуват гопак с калашников под ЕСовска цигулка! Побырзайте! Защото скоро може да се свършат с танци!

16

Анонимен

преди 9 месеца

А ние къде да ходим да зарежда ме гориво по изгодно!