Снимка: архив, БГНЕС

По три версии работят разследващите катастрофата с военен камион, станала вчера между селата Резово и Граматиково, съобщи полк. Христо Тинев - военно-окръжен прокурор на Сливен.

Първо разследващите ще констатират дали има виновно поведение на водача, второ - евентуална техническа неизправност на автомобила. Третата версия е агресивно и неправомерно поведение от страна на задържаните мигранти, което да е довело до инцидента, за което няма данни, подчерта той.

Предстои днес да бъде извършен допълнителен оглед на местопроизшествието, ще бъдат разпитани свидетели, ще бъдат назначени съдебно-медицинска и автотехническа експертизи. Ще бъде извършена аутопсия на починалите. Авариралият камион ще бъде изтеглен и ще бъде извършен оглед, предаде БТА.

Още по темата
При инцидента вчера товарен автомобил от Въоръжените сили катастрофира, загинали са двама чужди граждани, а други десет са ранени и са настанени в болница. Съвместен патрул от военнослужещи и Гранична полиция са задържали група мигранти при преминаване на границата, като при превозването им е станало произшествието. В камиона е имало двама военнослужещи и двама гранични полицаи.

Общо 35 души са били във военния камион, пътуващ от Резово към Граматиково.

Тази сутрин зам.-директорът на УМБАЛ Бургас Светослав Тодоров съобщи, че състоянието на пострадалите е стабилно. Четирима афганистанци и двама българи остават на лечение в бургаската държавна болница."Един афганистански гражданин е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима са хоспитализирани в неврохирургията с травми на гръбначния стълб. И двамата български граждани, които са военни, са хоспитализирани в неврохирургията с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош, те са на 42 и 23-годишна възраст. Няма опасност за живота им, контактни са", заяви д-р Светослав Тодоров.

През нощта и тази сутрин следствените действия в района на катастрофата продължават. До мястото на инцидента не може да се стигне, има и изграден пропускателен пункт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase