Снимка: БГНЕС

Множество места в област Пазарджик останаха без ток, след като буреносния вятър прекърна електроводи. Заради скъсани жици и паднали дървета с нарушено електроподаване са селата Пищигово, Сарая, Гелеменово, Динката, Щърково, Памидово, Сестримо, Момина клисура, Дъбравите, Габровица, Равногор, Нова махала, Фотиново. 

Аварийни екипи на EVN работят по възстановяването на електричеството по всички засегнати места, потвърдиха от дружеството. Става дума за инцидентни прекъсвания на тока заради бурния вятър, но не се касае за крупни аварии, всички сигнали се отработват в момента, увериха от компанията, предаде БНР.

Още по темата

Проблем с електричеството е възникнал  и в спортната база „Белмекен“. От вятъра са скъсани два големи електропровода, подаващи енергия към базата.  Там обаче няма бедствена ситуация, понеже обектът  има резревно захранване с генератори, потвърдиха от "Белмекен".

Независимо от това, техниците на EVN работят приоритетно за възстановяване на централното електрозахранване, подчерта говорител на енергоразпределителното дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase