Снимка: архив, БГНЕС

Денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури осъществяват служители от „Фискален контрол“ на НАП, съвместно с Агенцията „Митници“ и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, съобщиха от НАП.

Обект на инспекцията от страна на приходната агенция са всички транспортни средства, които напускат страната и превозват пшеница, царевица, ечемик, ориз, овес и ръж, предназначени за страни от Европейския съюз.

За по-малко от седмица фискалните контрольори са проверили над 520 камиона с товар почти 14 000 тона зърнени култури, както и документите, придружаващи стоката - товарителници, фактури, платежни и др.

Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички изисквания при вътреобщностните доставки, както и да се проследи надвишава ли се допустимата тежест на товарите.

„Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на осъществените вътреобщностни доставки на зърно. Трябва да сме сигурни, че се спазват всички изисквания за тези доставки, преди стоката да напусне страната ни. Благодаря за усилията и денонощния труд, който полагат колегите в нелеки условия близо до граничните пунктове“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова, цитирана в съобщението.

 

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 6 месеца

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прозря измама със зърното и идеята на властта да влезе на пазара на жито и да го изкупи. Бойко Борисов: Българи, грабят ви както не са ви грабили от османско робство.

27

до 25

преди 6 месеца

на тираджията вярвай, аз също съм свидетел

26

Анонимен

преди 6 месеца

Те го изнесоха червените хмери !!!