Снимка: МО

До днес повече от 200 души са евакуирани в рамките на операцията за извозване на бежанци, започнала на 4 март, съвместно от Министерството на отбраната и Министерството на външните работи. Това съобщиха от МО.

Още по темата
Само през вчерашния ден с три автобуса на Командването за логистична поддръжка в България са пристигнали 49, 47 и 41 души. Действията на военнослужещите с автобуси на командването продължават и днес с извършването на безплатни автобусни курсове до България от гранични пунктове Сирет, Исакча и Джудрджулещи.

Още от миналата седмица в бази на Министерството на отбраната са настанявани възрастни и деца, потърсили убежище в страната ни от военните действия. Късно снощи с правителствения самолет „Еърбъс А319“ с министъра на външните работи от столицата на Република Молдова Кишинев в София пристигнаха 66 евакуирани граждани на Украйна.

58 от тях веднага бяха настанени в хотел „Рибарица“. Към вчерашна дата в хотел „Флагман“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ бяха настанени 76 души от Украйна. В хотелската част към Военноморски клуб – Варна – 26 души, а в хотел „Шипка“ в София - 13 души. Част от тях са деца под 18 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase