Снимка: БГНЕС

Въпреки огромното количество реновирани детски площадки в страната, все още има такива, които са неизползваеми заради окаяното си състояние. По такъв повод се свърза с нас в платформата на Helpbook.info майка от район „Витоша“:

"Детската площадка в с. Мърчаево (единствената, която можем да използваме майките с деца, които не посещават детската градина) е в лошо състояние. Кошчетата за боклук са криви и на места счупени, пейките са в лошо състояние и на единственото забавление за децата - пързалката се клатят стълбичката и има дупка в улея. Няколко майки сме готови да инвестираме собствени средства за боядисване на пейките, но искрено молим за подмяна на кошчетата. За нова пързалка даже не смеем да молим“, пише в сигнала.

За тротоар в отвратително състояние, а на места липсващ такъв ни сигнализираха от столичния район „Лозенец“. Ето какво ни пише нашият потребител: Уважаеми господин кмет, бих искала да попитам дали в близко време се предвижда ремонт на ул. "Бунтовник" и изграждането на тротоари поради липсата на такива. Не разбирам как е възможно да сме Зелена зона без съответно изградената инфраструктура! Един път си плащаме и си трошим колите заради множествено дупки и неравности и втори път си трошим крайниците, докато се опитваме да се придвижи по полутротоарите. Зимно време е почти невъзможно да се ходи, да не говорим и за оскъдното осветление вечер. Моля за адекватни бързи и реални действия. Абсурдно е хората да не могат да ходят нормално в столичен, така наречен, "елитен" квартал“.

От град Русе пък ни съобщиха за изчезнал сметосъбиращ съд, който товарен автомобил и служители на фирма, отговаряща за наличността, натоварили и отнесли. В продължение на повече от седмица не е заменен с друг и се оказва, че за живущите в района друг такъв просто липсва. Освен това е бил единствен на разположените в близост до офиси и лекарски кабинети. Молбата е за отговор кога ще бъде коригирана ситуацията.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase