Снимка: БГНЕС

С остра декларация срещу правителството и управляващото мнозинство излезе ГЕРБ.

От името на партията Тома Биков определи управлението като дълбока некомпетентност съпроводена с чувство за непогрешимост и склонност към злоупотреба с власт.

„Управлението на страната не може да е експеримент или курс за обучение, а това е сериозна задача, която трябва да се изпълнява от подготвени хора, защото обществото не ви дължи нито време, нито търпение. Оттук нататък отказваме да проявяваме разбиране към вашата некомпетентност и липса на национално отговорно поведение, всеки ден това управление нанася щети. Ще сме безкомпромисна опозиция и наша задача е час по-скоро да има ново правителство“, отсече Биков.

Още по темата

По думите му страната ни е изправена пред редица кризи.

„Нашето убеждение е, че в кризисни време предполагат ясно поемане на отговорност и диалог, който да помогне за преодоляването им. През последните седмици видяхме всичко друго, но не и това“, посочи той.

„Началото на всяка криза започва с нейното назоваване и осъзнаване на причините, които са я породили. Настояващото управление няма потенциал да направи това“, обвини още Биков.

Той припомни, че ГЕРБ са предупредили за ръста на цената на тока и са предложили решение за компенсиране на производителите, което все още не е гласувано в НС.

„Правителството не е в състояние да вземе свое решение, което да даде отговор на тази криза. Кризата вече прерасна в мащабна ценова криза, предстоят масови фалити, увеличаване на безработицата и задължаване на кризата“, каза Биков.

По думите му войната в Украйна изостри още повече нуждата от адекватни реакции на правителството, но вместо това още в първите дни на тази война управляващото мнозинство генерира правителствена криза, която приключи със смяната на министър.

"Вече берем плодовете и негативните последствия от войната без да има отговорно управляващо мнозинство и правителство, които да реагират решително“, каза депутатът от ГЕРБ и добави, че хората вече са видели неспособността на правителството да действа в кризисна ситуация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase