Снимка: Helpbook

За пореден път получаваме сигнал в платформата на Helpbook.info за огромно количество разпръснати боклуци в зелени площи.

Нерегламентираното сметище е изникнало в района на пернишкото село Големо Бучино. Изхвърлени са строителни отпадъци, а в радиус от около 500 метра, това е третото място, на което се изхвърлят боклуци. Според нашия потребител кратка разходка в района може да покаже и другите места, на които има изхвърлени боклуци.

За системно паркиране върху тротоара в района на Женския пазар сигнализира друг наш потребител: "Всеки делничен ден на адрес бул. Стефан Стамболов 27 се паркира автомобил на място което не е очертано за тази цел.Това се случва в часовото време около 17.30-18.00ч. и автомобила си остава там цяла вечер! Това е системно нагло паркиране на живущ на този адрес! През почивните дни автомобила се паркира и в друго часово време през деня. На въпроса защо паркира върху тротоара и част от пътното платно ми беше отговорено ,че там му е на удобно и близо до входната врата! Това се случва в центъра на столицата на оживено от пешеходци място.Всяка вечер автомобила за сметосъбиране преминава с особено внимание защото платното е една лента.
Моля, за разглеждане на сигнала и Благодаря предварително!"

Проблем с агресивни кучета имат живущите в район „Сердика“. "Животните са видимо безстопанствени, които проявяват агресия и не веднъж се е стигало до нападения и ухапвания към живущите в района. Надявам се да се сезират съответните институции и органи и да вземат сътветни мерки, за да се предотвратят бъдещи поради бездействие инциденти. Подавани са сигнали към "Екоравновесие", но те биват възспирани да приберат кучетата от самонастанилите се роми в района.", пише в сигнала.

Завършваме днешния обзор с информация за

повредени асансьори

в подлез с молба проблемът да бъде отстранен, за да може възрастни хора и майки с колички да се придвижват безпрепятствено.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase