Снимка: Министерство на иновациите и растежа
fallback

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер се срещна с украински инженери, които са пристигнали у нас със семействата си с един от последните възможни граждански полети.

Съвместно с IT компании е организирано настаняването им и условия за работа в България.

"Правим всичко възможно да помогнем на повече хора, за да могат да работят и да живеят спокойно. В тези трудни времена чувството за безпомощност е ужасно, но вярваме, че ще излезете по-силни и по-обединени отвсякога", изтъкна министър Лорер.

"Добре дошли сте в България, надяваме се ситуацията да се успокои. Може да разчитате на нашата подкрепа", увери той.

По думите му Ситуационният център към Външно министерство, който министър Лорер и представители на бизнеса подпомагат, прави всичко възможно, за да осигури евакуация на българите в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 2 години

Такова приписване на заслуги НЯМА НИКЪДЕ! Нищо не направихте да си приберем хората от Украйна. Нищо не направихте и за Бесарабските Българи. Само веднъж на 2-3г им пращате буквари. Сега ИТ фирмите си релокираха хората, които и без друго си работят за тях и тоя *** тръгна да си приписва заслуги! МАРШ ЛИГЛЬО!

37

Анонимен

преди 2 години

До В. - Нарича се оутсорс. Просто си изнасят труда, без да се изнасят физески. Има и такива с 10000 лева доходи, ама са много малка част. 1 на 70-80 човека.

36

Анонимен

преди 2 години

"Мерзавецо мръсен ти знаеш ли че в България има 100 000 човека преквалифицирали се в ИТ специалисти и не можещи да намерят работа защото никой не иска хора без опит" - Наскоро минах през 30 хора за позиция, изискваша от малък до никакъв опит. Само 3-*** бяха адекватни. Взехме момче, което беше без образование, противно на логиката, защото другите бяха толкова надъхани и вярваха, че ще им даваме пари за диплома, а не за работа. Иначе все големи капиталистчета го раздават/

fallback