Снимка: архив, БГНЕС


Партия „Възраждане“ организира протест пред Министерския съвет срещу противоепидемичните мерки въпреки обявеното от кабинета поетапно отпадане на изискването за зелен сертификат и част от ограниченията.

От „Възраждане“ приветстват действията на правителството, „до които се е стигнало в резултат на организирания от партията обществен натиск“, предаде БНР.

Лидерът ѝ Костадин Костадинов заяви, че обявените срокове са незадоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците е неприемливо. Затова протест ще има и отново ще се търси диалог с министър-председателя.

Още по темата

„Въпреки че поздравяваме правителството за проявената от него добра воля, ние не считаме, че трябва да се чака до 20 март. Зеленият сертификат беше въведен буквално от днес за утре и ние искаме тези срокове да бъдат скъсени, ако правителството не настоява толкова упорито за 20 март, ние смятаме, че този зелен сертификат трябва да бъде премахнат в рамките на следващите 7 до 10 дни“, каза Костадинов.

Здравният министър Асена Сербезова отрече отмяната на зеления сертификат да е свързана с протеста. „В никакъв случай не мога да кажа, че това е свързано с протеста на „Възраждане“.

„Това правителство е на власт благодарение на протести и то трябва да се отнася с уважение към своите граждани“, отговори лидерът на „Възраждане“.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че има данни за готвени провокации по време на протест, насрочен за сряда, но Костадин Костадинов отрече партията му да е свързана с подобни действия и увери.

„Протестът в този случай категорично мога да заявя, че ще бъде мирен, защото очевидно е, че ние постигаме в крайна сметка това, което сме си поставили за цел“, увери Костадинов.

Това е вторият протест на „Възраждане“ срещу зеления сертификат. Този път обаче демонстрацията е и срещу ценовия шок у нас. Партията настоява за мерки в тази посока, както и действия, които да защитят българското малцинство в Украйна.

Началото на протестната акция е обявено за 11 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase