Снимка: БГНЕС
fallback

КНСБ подкрепя протестните действия на работещите в сферата на културата. 

От синдиката призовават Народното събрание да осигури договореното 25-процентно увеличение на доходите за всички браншове в сектора.

Oще по темата
В декларация ръководството на синдиката настоява за 10% ръст на доходите на всички заети в бюджетната сфера, а за работещите "на терен" с 15%.

В позицията се посочва, че дори ръст от 10 на сто на заплатите няма да повиши покупателната способност, но поне ще има компенсиращ ефект върху вече загубени възможности на хората през последната година.

Към януари тази година инфлацията е с 9,1% по-висока спрямо същия период на предходната година, което е най-високата стойност от над 24 години, посочват от синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

SHEFA

преди 2 години

В КОЯ ДЪРЖАВА МРЗ Е СЕ ОБЛАГА С ДДС?-КОЯ?-ТИЕ СИ ПАЗАТ МЕСТАТА ДА НЕ ИМ ИСТИНАТ И ГИ Е СТРАХ ДА ПРЕДЛОЖАТ НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ ЗА ХОРАТА.

14

SHEFA

преди 2 години

А ТАКА НАЛИВАЙТЕ ПАРА В КОЛТУРАТА ДА ВИ ГО ТУРА.-ТЕАТРИТЕ БЕЗДЪННИТЕ ЯМИ В КОИТО РАБОТЯТ ВРЪСКАРИТЕ.-2 ГОДИН СЕ ХВЪРЛЯХА ПАРИ И ТО ПРИ КРИЗА.-А ТЕЗИ ДЕТО БЪРКАТ БЕТОН ВЗИМАТ С 200 ЛВ ОТГОРЕ.-Е НЕМА ДА РАБОТАТ ХОРАТА.-КНСБ В МОМЕНТА МИ СЕ ПОДИГРАВА-ЗНАЧИ НА МРЗ ГИ ВДИГАТ С ОТ ПО 30 ЛВ ЧИСТО.-ЗАЩОТО ДРУГИТЕ 20 ЛВ ОТИВАТ ОБРАТНО.

13

Анонимен

преди 2 години

Путин го уважавам като истински лидер но Радев ми падна ниско в кракатаа. От както Херо Мусаката му наби канчето и му вкара юмручето у дирника сложи очила и започна да чете предварително каквото са му написали от Краварското посолство. Това вече е друг човек нее Радев. Радев ум.ре завинаги.

fallback