Снимка: БГНЕС

„Стига реформи на парче”, заявиха протестиращи в центъра на София стотици служители на полицията, които настояват за увеличение на трудовите им възнаграждения, предаде репортер на БГНЕС.

Нямаме намерение да се пазарим, всичко под 20% увеличение не ни устройства, заяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов. Той подчерта, че протестът категорично не е политически.

В сряда премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков се срещнаха със синдикатите на МВР. Илия Кузманов посочи, че разговор по отношение на исканията на протеста не се е състоял. "Нито ни беше предложено нещо различно от това, което знаете, нито бяха приети нашите аргументи за увеличение на основни заплати в МВР. Постигнахме съгласие по това, че ще си партнираме по отношение на реформата. Засега формата е неясна, очакваме среща в понеделник”, обясни Кузманов.

Организираната от СФСМВР демонстрация пред сградата на Народното събрание получи подкрепа и от Синдиката на служителите в затворите, които също настояват за увеличение на заплатите на работещите в сектор „Сигурност”. В демонстрацията се включиха надзиратели, пожарникари и полицаи от цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase