Снимка: БГНЕС

ДПС изпраща информация до ЕП и ЕК за нарушени права на български граждани по време на предизборните кампании през 2021 г., съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

"Изпращаме обобщена информация до ЕК и до Европарламента за безобразията, извършени по време на предизборната кампания в деня на изборите на 11 юли и 14 ноември", каза той.

Според него тогава са били нарушени права на българки граждани, гарантирани от Хартата на права на ЕС, сред които правото на неприкосновеност, забраната за изтезания и нечовешки и унизително отношение, правото на свобода и сигурност, зачитането на личния и семейния живот, свободата на мисълта, съвестта и религията и други.

"На парламентарните избори и предизборната кампания за изборите на 11 юли и 14 ноември ние от ДПС получихме множество сигнали от български граждани, наши симпатизанти и наши членове, които са били подложени на натиск и тормоз от милицията в България. Българската полиция не би си позволила да извършва, каквито и да са незаконни действия. Ние подкрепяме всички законни действия на полицията и на органите на реда", посочи той.

Евродепутатът Илхан Кючук обяви, че всички действия са продължение на институционалното сътрудничество с европейските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase