Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Българската банка за развитие (ББР) ще подпомага бизнеса заради скъпия ток.

Банката дава възможност на фирмите, включени в програмата, да разсрочат плащанията си за четири последователни месеца по избор в рамките на тази година, обясни министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

По програмата са предвидени 20 млн. лв.

Размерът на финансирането ще се определя на база на нетната стойност на фактурите за ток на фирмите за 2022 г. Банката ще може да покрие до 75 процента от стойността на съответната фактура, каза изпълнителният директор на ББР Владимир Георгиев. ББР ще предоставя целево финансиране на микро, малки средни фирми от всички сектори на икономиката, които имат реална дейност и капиталът им не е с отрицателна стойност. Критерий за оборот на компанията няма.

Минималният размер на целевия кредит е 20 хиляди лева, а максималният 200 хиляди лева.

Министърът посочи, че кредитите по програмата са необезпечени. Подготвя се грантова програма за енергийна ефективност на стойност 140 милиона лева, съобщи той.


 

Коментари Напиши коментар

12

Арести за бандитите

преди 9 месеца

ВЪВ връзка с организирано престъпно ограбване на българските училища,болници,ясли,градини,предприятия от шайки следени престъпници да се вземат мерки.. МВР и СЛужбите за борба с организираната престъпност да вземат мерки срещу организираните престъпници ограбващи с нагли манипулации България..АКо не заловят престъпниците да се исключат от БЮДЖЕТНА ИЗДРЪЖКА>.

11

Анонимен

преди 9 месеца

Аз не искам да ми дава държавата кредит. Искам компенсации.

10

Анонимен

преди 9 месеца

bbr e christianska teroristichna lihvarska mafia.