Снимка: Pixabay
"Все по-успешно медицината води битката срещу рака. В рамките на последното десетилетие резултатите са изключително обнадеждаващи. В медицината няма 100% ефект от лечение и засега не мога да кажа, че скоро ще дойде край на този тип заболяване. Все пак това е част от биологията, от развитието на човешкия организъм, за съжаление". 
 
Това коментира пред bTV проф. Добрин Константинов, началник на Клиника по детска клинична хематология и онкология в УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ". 
 
"В медицината се въведоха до този момент нечувани методи от рода на клетъчни терапии, изключително насочено лечение, прецизна медицина, индивидуализирана медицина", каза още той. 
 
"В България в момента за близо 80% от злокачествените заболявания при децата нивото на помощ е на европейски ниво и това е благодарение на факта, че сме част от мрежата на Европа и това е изключително благородно, защото като специалисти черпим директен опит от нашите колеги. Работим по протоколи, които са приети във всички места в Европа. 80-90% от диагностицираните пациенти подлежат на т.нар. стандартно лечение, което е на базата на въпросните протоколи", обясни проф. Константинов.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase