Снимка: БГНЕС

Стотици врачани се събраха на протест пред спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ във Враца, за да изразят недоволството си след смъртта на 43-годишната жена, която изпадна в безпомощно състояние, докато чака да бъде приета, а по-късно почина въпреки оказаната й помощ.

Още по темата

Протестът се организира в социалните мрежи. Пред входа на спешното отделение протестиращите запалиха свещи и положиха цветя в памет на починалата жена. Някои носеха плакати "Системата ни убива!", "Лична карта или смъртен акт?", а други се опитаха да влязат в отделението с възгласи за оставки. Това наложи намесата на полицията и вратите, които водят към спешното отделение на болницата и към Центъра на спешна медицинска помощ, да бъдат затворени и заключени. До пряк сблъсък не се стигна.

Достъпът на спешните екипи до болницата се осигурява от други входове, които се охраняват от полицейски екипи, съобщи БТА. Полицейското присъствие е засилено на територията на целия болничен комплекс. Протестът продължава и сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase