Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Недоволство от заложените средства за МВР в проектобюджета за 2022 г. изразиха от Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец”, пише „Труд“.

Още по темата

В бюджета не е предвидено увеличение на заплатите на служителите в МВР, което води до значителното им обедняване предвид галопиращата инфлация, посочват от синдикалната организация.

За сметка на това са предвидени 9 млн. лв. за карти за спорт за подобряване на физическата подготовка на служителите в МВР. Явно през годината служителите ще бъдат поставени на диета и усилен спорт, заявяват синдикалистите.

През настоящата година е предвидено увеличение на средствата за заплати само за персонала на изборни длъжности, за заетите в системата на съдебната власт и педагогическите специалисти.

От синдикалната организация настоява за започване на преговори с правителството за вдигане на заплатите в системата на МВР с 20%. В противен случай ще изразим недоволството си чрез регламентираните в закона начини, посочват от организацията.

 

Коментари Напиши коментар

183

НЯКОЙ

преди 3 месеца

ПП - продължаваме подмяната

182

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 196 До сега пребориха корупцията като стачкуваха по времето на ББ за високи заплати. Колко служби които издържа народа борят корупцията то не са ДАНС, прокуратура, полиция, КПКОМПИ се на хранилкака , борят, борят и едно нищо все си я има и цъфти у нас.

181

Роко Рапа

преди 3 месеца

То без протен от фитнесо файда нема