Снимка: Bulgaria ON AIR

"Президентът започва мандата си с традиционно високо ниво на доверие. Той запази високо ниво и с леки спадове продължи до втория мандат, данните показват, че той остава най-харесваната фигура в България. За първи път от 2009 година доверието към правителството е повече от недоверието", посочи Светлин Танчев от "Галъп Интернешънъл" в ефира на "България сутрин".

Първото изследване за годината на "Галъп Интернешънъл" показа високо доверие към кабинета на Петков и президента Радев.

Още по темата


По думите на Тачев всички социални придобивки вероятно са повлияли на доверието на хората.

"Факторите са много и все още еуфорията от новия кабинет следва гражданите. Цените са едно от основните притеснения при българските граждани. Това е едно от предизвикателствата пред правителството - да се справят с повишаването на цените", посочи Светлин Танчев пред Bulgaria ON AIR.

"Нашето изследване показва, че позицията на българите спрямо казуса РСМ се втвърдява. Хората, които не можеха да отговорят на този въпрос и не знаеха какво да отговорят, се е свил почти двойно. Тези, които смятат, че трябва да бъде допусната до ЕС, но първо трябва да изпълни ангажиментите си към България, преобладават. Тези хора, които биха допуснали РСМ, без да се изпълни някакво условие, са малко под 10%, което ясно сочи, че българското общество няма да допусне такова нещо", смята Танчев.

И завърши, че президентът е водещ сред политическите личности. Премиерът Кирил Петков и министър Асен Василев също получават висок рейтинг, но тепърва ще се следим какво се случва.

Коментари Напиши коментар

32

Бобчо

преди 3 месеца

Едни и същи тролч ета,едни и същи о порки, не сте интересни на никого,напротив надъхвате нормалните хора срещу себе си, много скоро бибит ко и компания ще са отлетели в небеитието и никой няма да си спомня за тях!

31

Ф16

преди 3 месеца

Разбрах, че според проучването всичко ни е на ред....само Гешев да подаде оставка. Лъжливи крадци и измамници, това са новите управляващи, дори да направите проучване с 99.99% одобрение, пак никой няма да ви вярва, защото е достатъчно да напазарува храна, да зареди гориво, да плати сметката си за ток, вода, парно....за да прокълне всички променящи и настоящи управници.

30

1

преди 3 месеца

през 2013 г. мафията успя да свали ГЕРБ от власт и да си назначи правителство на Орешарски.Само за 11 месеца БВП спадна с 5 милиарда, фалираха и КТБ - още 5 милиарда и се наложи 2-3 г. да говорим за постни пици. Контрареволюцията на предателя радев започна преди 18 месеца, а негови правителства са на власт вече 9 месеца.Ако не ги изритаме още половин година не постна пица, никаква няма да има