Снимка: БГНЕС

Има много позитивни сигнали от посещението на премиера Кирил Петков в Скопие, смята президентът Румен Радев.

В отговор на въпрос на журналисти, той каза още, че всяка стъпка, която води до задълбочаване на нашите отношения, трябва да бъде подкрепяна.

Още по темата
Надявам се обаче, както заявих вчера и от парламентарната трибуна, наред с всички усилия за подобряване на свързаността, за инвестиции, за икономика, сътрудничество, да не забравяме основните въпроси, които трябва да бъдат решени и реално ще отключат вратата за начало на преговори, заяви Радев.

Той изреди -  вписването на македонските българи в конституцията наравно с другите части от народи, прекратяване на езика на омразата и на всякакви посегателства върху българската история и култура.

Попитан за промени в Конституцията, Радев коментира, че за отварянето на основния закон трябва да има консенсус, дебат, обществено съзряване, че тези промени са необходими и, най-важното, трябва да има и парламентарно мнозинство. Дебатът е назрял, отговори президентът на въпрос дали според него е дошъл моментът за отварянето й.

Радев определи като бягство от истината напускането на ГЕРБ на пленарната зала по време на словото му за встъпване във втория му мандат в сряда.

В столичния ж.к. "Люлин" президентът участва в тържествена церемония по случай първа копка на новостроящия се православен храм "Св. Патриарх Евтимий Търновски". На събитието приства и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase