Снимка: БГНЕС

Един от най-популярните готвачи у нас – шеф Иван Манчев, коментира пред Нова телевизия присъдата на своя колега Андре Токев.

По-рано днес стана ясно, че Токев, който през ноември 2021 бе хванат да шофира колата си пиян и по джанти, влиза в затвора.
 
Той е сключил споразумение с прокуратурата, което било одобрено от Софийския районен съд. Токев се е признал за виновен и е получил 7 месеца ефективно наказание.

Още по темата
Готвачът обаче има и 3-месечна условна присъда, постановена от варненския съд, отново за шофиране в нетрезво състояние. Тъй като повторното деяние се случило по времето на изпитателния му срок, към седемте месеца се прибавят и предишните три.

"Андре ми е голям приятел, познаваме се над 20 години. Мога да кажа, че при него това е изключение, а не практика", посочи Манчев.

По думите му Токев е много добър човек. “Той се чувства много отговорен и унизен, търси вината в себе си”, каза още Манчев.

"От друга страна, добре, че не пострада никой, освен самият той. Той ще си понесе суровостта на закона такава, каквато трябва да бъде. Смятам, че това на него ще му е урока на живота", заяви популярният с предаванията си готвач.

Шеф Токев няма да прекара 10 месеца в затвора, а по-малко, защото трябва да бъде приспаднато времето, което той прекара под домашен арест - повече от 2 месеца, считано от 11 ноември.
 
Готвачът остава и без книжка за година и половина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase