Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Кирил Петков пристигна на еднодневно посещение в Скопие. На летището българският премиер бе посрещнат от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Още по темата
Официалната церемония по посрещането на българския премиер ще се проведе в Министерския съвет на Република Северна Македония, където Петков ще се срещне с новия министър-председател на страната Димитър Ковачевски.

Посещението на премиера Кирил Петков в Република Северна Македония е ясен знак за решимостта на българското правителство да започне нов диалог със Скопие и да бъдат очертани следващите стъпки, които двете страни да предприемат за решаване на отворените двустранни въпроси, съобщиха от правителствената пресслужба.

Едно от първите му публично заявени намерения като министър-председател бе именно да се срещне с новия премиер на Република Северна Македония веднага след встъпването му в длъжност, за да бъдат уточнени работните групи и да се създадат условия за тяхната активна работа през следващите месеци.

Според Петков политиката следва да служи на гражданите и чрез нея да се намират пътища за решаване на отворените въпроси. Министър-председателят вече многократно подчерта в свои публични изяви, че е от голямо значение реториката по темата да бъде обърната, като се наблегне върху позитивите от добросъседството и непосредствените ползи за гражданите на Република България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното сътрудничество.

Коментари Напиши коментар

107

РЕЗИЛ

преди 3 месеца

ПРЕМИЕР НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ПОСРЕЩНАТ ОТ МИНИСТЪР НА ДЪРЖАВА КАНДИДАТСТВАЩА ЗА ЕС, А НЕ ОТ НЕЙНИЯТ ПРЕМИЕР- ДО СЕГА НИКОЙ НЕ СИ Е ПОЗВОЛЯВАЛ ТАКА ДА УНИЖАВА БОРИСОВ И БЪЛГАРИЯ.

106

михаал

преди 3 месеца

Кире, още със стъпването на земята им ти го туриха с изпълнение на половин БГ химн.

105

анонимен

преди 3 месеца

проидоха