Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков заминава на еднодневно официално посещение в Република Северна Македония на 18 януари. В състава на българската делегация са министърът на външните работи Теодора Генчовска,  министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Скопие премиерът Кирил Петков ще се срещне с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата ще проведат разговор на четири очи, както и разширена среща на двете делегации.

В рамките на визитата в Република Северна Македония премиерът Кирил Петков ще се срещне още с президента Стево Пендаровски и с председателя на парламента Талат Джафери.

Предвидени са също срещи на премиера Петков с председателя на Демократичен съюз за интеграция Али Ахмети и с Християн Мицкоски, председател на ВМРО-ДПМНЕ. Министър-председателят Кирил Петков ще се срещне и с представители на българската общност в Република Северна Македония.

Коментари Напиши коментар

117

Анонимен

преди 3 месеца

Македонецът гледа и се усмихва под мустак, Киро пърха като калинка и се обяснява като на интервю за работа като офис-асистент.

116

Анонимен

преди 3 месеца

Много ми харесва как мило му викат пЕтков. Много точно, като на глезено дете, прекалило със сладкото.

115

Сител телевизия

преди 3 месеца

Гледам по македонската телевизия Сител какви глyпocти каканиже... Да правим малко постиженийце, още едно постиженийце, още едно постиженийце, да сме били прочели учебниците и подобни къси съединения на двойкар, когото госпожата е вдигнала за изпитване. Срам, срам.