Надежда Йорданова. Снимка: БГНЕС, архив

Законопроект за разделяне на КПКОНПИ на две отделни комисии ще има най-рано другата седмица.

До края на тази такъв няма да бъде внесен. Това стана ясно след заседанието на съвета на коалицията, който е обсъдил идеите на управляващите за съдебна реформа, съобщи "24 часа".

Още по темата
Управляващите планират да разделят антикорупционната комисия на две отделни - една, която да разследва корупцията, и втора за отнемане на незаконно придобито имущество и конфликт на интереси.

На заседанието са били дискутирани законопроектите за промяна в КПКОНПИ и за закриване на спецправосъдието, а партньорите са приели и идеите на правосъдния министър Надежда Йорданова в тази посока. По окончателните текстове на законопроектите обаче текат последни уточнения, като четирите партии ще се придържат към идеите, които записаха след експертните работни заседания по изготвяне на управленската програма.

Няма да има извънредно заседание на парламента утре по повод внесената оставка на шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Кога ще бъде разгледана тя в пленарната зала, ще бъде решено на заседанието на Председателския съвет рано в сряда.

Коментари Напиши коментар

19

Това е ясно

преди 4 месеца

Прокопиев и Божков плащат на Радев и депутати от ДБ и ПП за назначаване на удобни "наши" хора. Петков го каза в прав текст. Секретарката на Бойкикев от бързане забрави да обяви гласуване на първото предложение.

18

Анонимен

преди 4 месеца

Те се разбраха, само Надка нищо не разбра и още й обясняват.

17

Анонимен

преди 4 месеца

ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЧНА МАФИЯ СИ ПОСТАВЯ УДОБНИ ХОРА. МНОГО Е СТРАНЕН ТОЯ СМЕШЕН ПЛАЧ СРЕЩУ ГЕШЕВ- БАНДИТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ И ТЕХНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СА ГО НАРОЧИЛИ ЗАЩОТО ИМ РАЗБУТА ИНТЕРЕСИТЕ. КОЙ СИ ПОЗВОЛИ ДА ПРИБЕРЕ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ И ДА ИМ ПОКАЖЕ БАКИИТЕ- САМО ТОЙ ЗА ТОВА НАРОДА СТОИ ЗАД НЕГО А НЕ ЗАД ХАДЖИГЕНЧО И МРАВОЯДНА КОМПАНИЯ.