Снимка: Bulgaria ON AIR

Две възрастни жени живеят в мизерия - в къща, която се руши в пазарджишкото село Карабунар. След като разбира за тежката им съдба, млад мъж от Пазарджик се ангажира да им помогне.

Баба Маша и баба Веска от село Карабунар са сестри, а по професия са шивачки .Те са изгубили надежда, че е възможно да имат пълноценен живот.

Къщата, в която живеят, е пред разруха, но няма къде другаде да отидат. Липсват и всякакви битови условия за нормален живот. Двете делят една стая с десетина котки.

"Пада къщата, руши се - трябва да се направи, но нямаме възможност. В студените дни при дъждове покривът тече", сподели баба Веска.

Мечтата и на двете е да имат нормален дом, където да прекарат старините си.

"Голяма мизерия е у нас. Имаме нужда от много неща. Ние просто се мъчим. Нашето е мъка, ад", каза баба Маша.

За тежката съдба на двете сестри разбира Николай Шарков и решава да им помогне.

"Първия път, когато дойдохме, заварихме студ. Бабите са се събрали в едната стая. Имат много неща за изхвърляне обаче нямат физическата възможност да го направят. Къщата се руши", обясни Николай Шарков, пред Bulgaria ON AIR.

Николай планира съвсем скоро да разкрие дарителска сметка в полза на двете сестри. Ще се събират и строителни материали, мебели, дрехи и храна. Необходими са и доброволци, които да помогнат в почистването и възстановяването на къщата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase