Снимка: БГНЕС

 В очакване да получи отговор от МОСВ ни писа наш потребител в платформата на Helpbook.info, относно състоянието на язовир в близост до село Цонево:

"Следейки ежедневните бюлетини за състоянието на водите на МОСВ ми прави впечатление следното: Средният денонощен разход на яз. Георги Трайков (Цонево) през м. 01.2022 г. е трайно над 3,000 м3/сек. Сравнено с предходни месеци и същия период на 2021 г., средният денонощен разход се е повишил около два пъти.

Същевременно разрешените за ползване месечни обеми, съгласно Графиците за използане на водите, не са променяни съществено през тези периоди и се въртят ололо 5,000 млн. м3.

Моля да извършите проверка каква е причината за значителното повишение на разхода от язовир Георги Трайков (Цонево) през м. 01.2022 г., правомерно ли е то и дали не свързано с допълнително изпускан обем за електропроизвоство на ВЕЦ "Цонево" (според медийни публикации, свързан с една политическа партия), въпреки че в графика е записано "Предвид ниския обем водите се използват само за промишлено водоснабдяване на „Консорциум Девня“ АД", гласи сигналът. Надяваме се на бърза реакция и отговор какво се случва.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Коментари Напиши коментар

22

6

преди 1 седмица

Лесно е да се оправдавате и да хвърляте вината на други особено на турците за некадърността си то налк повечето в Народното събиране на пари са Чисти българи те какво правят това ако не е ромите ще са виновни

21

Варналиев

преди 1 седмица

Преди 3 години, в разгара на водната криза, писах писмо до шефката на РИОСВ Варна с въпрос за Цоневския язовир. Отговорът беше, че се източва заради ДПС ВЕЦа на стената, въпреки че през нея година нямаше валежи. Временно спряха източването след като арестуваха екоминистъра Ненов и след заповедта на Ревизоро. Сега пак е кьорава работа - ДПС си прави далаверата, ние се лаем.

20

Анонимен

преди 1 седмица

ВСИЧКО ТОВА ПОКАЗВА, ЧЕ ПЪРВО МИТЪТ ЗА ДОБРИЯТ ПОЖАРНИКАР Е ФАЛШИВА МОНЕТА И ВТОРО НЕЗНАЧИТЕЛНИЯТ ПРИНОС НА ВЕИ КЪМ ЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ НА ПРЕКАЛЕНО ВИСОКА ЦЕНА, НО ТОВА НЕ Е НЕЩО НЕОБИЧАЙНО ЗА ДОЛИНАТА НА ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ ПРО-СТА-ЦИ!!!