Снимка: БГНЕС

Започваме 4-годишна програма за основни и превантивни ремонти на пътища от републиканската пътна мрежа – от клас 1 до клас 3. Четвъртокласната пътна мрежа също ще бъде текущо ремонтирана така, както е записано в програмата за управление на правителството, заяви вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов по време на пресконференция, на която обяви приоритетите и екипа на министерството.

Ще бъде направен пълен одит на всички първокласни пътища, на всички магистрали и на инженерните съоръжения към тях. Този одит е разпореден от 2 дни от заместник-министър Явор Пенчев, добави Караджов, цитиран от БГНЕС.

Строителният министър посочи за сериозен проблем - започнати обекти в момента страдат от липса на окончателни проекти на ОВОС и не са направени отчуждавания.

Започваме интензивно да работим с АПИ за попълване на тези досието, тоест за узаконяването на всички отсечки от автомагистралите, съобщи министърът, уточнявайки, че това включва и разширяването и рехабилитацията на пътя между Ботевград и Видин.

Започваме да работим по тунелите Петрохан, Шипка и тунела под Стара планина, по протежение на АМ „Черно море”, добави още строителният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase