Снимка: архив, БГНЕС

Млад мъж – на 24 години, с диагноза миокарден инфаркт, е приет за лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, пише вестник „Борба“.

Той е хоспитализиран в понеделник. Случаят му шокирал медиците, тъй като сърдечен удар обикновено получават хора над 40 години.

Най-фрапиращото обаче е това, че същият човек вече веднъж е преживявал инфаркт и тогава е станал най-младият жител на региона, изпаднал в животозастрашаващото кардиологично състояние.

Пациентът е от община Полски Тръмбеш. През 2019 г. той за първи път се е преборил за живота си, след като е било установено, че е получил сърдечен удар.

Диагнозата тогава е била поставена 3 дни по-късно, тъй като лекарите, при които ходил на прегледи, категорично изключвали възможности да става дума за инфаркт поради това, че е само на 21 години.

В крайна сметка специалистите от частната кардиологична болница в старата столица констатирали, че се касае за животозастрашаващото състояние и го приели за лечение.

Причината за инфаркта тогава е бил стрес около предстоящ студентски изпит. За да потуши напрежението, младежът изпил доста кафета и изпушил много цигари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase