Родители, деца и учители от варненска детска градина се включиха в кампанията "Българската Коледа". Те събират пари, които ще дарят в кампанията. Детска градина "Дружба" от 14 години организира различни благотворителни инициативи. Този път деца и учители се включват в "Българската коледа".

"Учим вкъщи децата да разберат, че трябва да бъдат по-добри. Че има различни деца, които също се нуждаят от топлина", казват родители.

Учителите уточняват, че инициативата "Българската коледа" е добър пример, който учи децата на съпричастност и толерантност. "Най-важният урок, на който учим децата, е урокът на добрината и съпричастността", каза учителят Дарина Симеонова.

Детската градина е мястото, в което най-малките получават първите си житейски уроци. За това е важно да виждат добрия пример.

"Всяка дете се чувства значимо, че ще помогне на свое другарче, независимо, че не го познава. В тази акция те получават по едно пурпурно сърце, което е знак, че е направило добро дело", сподели директорът на ДГ "Дружба" Елена Гаданчева.

Събраните пари ще бъдат дарени на 21 декември в подкрепа на "Българската коледа".

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase