Снимка: БГНЕС
Служителите в заведения изразиха възмущението си от обсъжданията в НС относно зелените сертификати и предложението те да не важат за депутатите.
 
"В бранша бяхме възмутени. Ние два месеца се опитваме някак да живеем и работим със зелените сертификати при 25% ваксинирано население, караме хората, които идват на работа да си правят тестове, караме и клиентите да се тестват. Накрая разбираме, че не е нужно да има зелен сертификат за влизане с сградата на НС, където работят близо 600 души. Доводът на един от депутатите беше, че това ще затрудни ходенето им на работа. Нас някои пита ли ни дали не сме затруднени?", коментира пред Нова тв председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.
 
Недоволство предизвика и предложението, ако се прави тестване на входа на институцията, тестовете да бъдат покрити от държавата.
Още по темата
 
"Един служител със заплата 1000 лв. може да си плаща теста, а депутатът не може", допълни Алибегов.
 
Той беше категоричен, че според проверките на РЗИ и общините над 90% от заведенията спазват изискванията за зелен сертификат. 
 
Обсъжданията в парламента обаче промениха нагласите на работещите.
 
"Хората казват: "Ние бяхме дотук. Няма да спазваме нещо, което не важи за всички". Възмутени са. Такъв пример от политиците не е добър- нито за спазването на мерките, нито за ваксинацията", обясни още той.
 

Коментари Напиши коментар

92

Първо

преди 1 година

да се забранят "Боец", колеги по кремълско финасиране на "Нощни вълци" и техни сътрудници, които сеят разкол в България.

91

Polipantev

преди 1 година

Няма да спазваме нещо, което така или иначе не спазваме! В. Б.

90

Анонимен

преди 1 година

Нали искахте Промяна - получихте си я :)