Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проблемът с дължимите пари на строителни работници за ремонта на магистрала "Тракия" ще остане за редовния министър на регионалното развитие и благоустройството. Това заяви служебният министър Виолета Комитова. Работници излязоха на пореден протест пред МРРБ.

С песен за отиващия си министър двете протестиращи фирми поискаха парите, които държавата им дължи за ремонта на "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора.

"Имаме да получаваме около 27 милиона лева. Това реално е стойността на втория участък, който пуснахме. Трудно е, не си плащаме тока, сметките, ще посрещнем коледните и новогодишните празници без пари. Непоносимо е", заяви синдикалният член към "Автомагистрали - Черно море" инж. Тодор Кадовски.

Работниците се оплакаха, че вече изпитват финансови затруднения.

"Закъснява се със заплатите, чакаме от държавата да ни преведе 28 милиона лева и чакаме да се изплати", уточни Гюнер Хасан, служител на "Автомагистрали - Черно море".

"При тези обстоятелства е много трудно, особено с малки деца. Реално няма значение дали са малки децата, родители или възрастни хора. Ако нямате заплата може ли да си представите как ще живеете, абсолютно безумие е", възмущава се Дарина.

Ремонтът на магистралата струва 207 милиона лева и е поръчан от предишното ръководство на Агенция "Пътна инфраструктура", без да са били осигурени парите в бюджета.

"След като регионалният министър Комитова си тръгва, явно проблемът ще остане да се решава в бъдеще", каза служебният министър.

По обяд протестът приключи без нови обещания или срокове кога и дали парите ще бъдат изплатени.

"Надеждата крепи човека. В крайна сметка ние сме заработили всичко по честен начин и сме дошли да си търсим правата и средствата, за да си издържаме децата", заяви Христо Раев, който си чака заплатите.

Двете компании обявиха, че протестите им ще продължат.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase