Снимка: Община Ловеч

Малчугани с вандалски навици скъсаха и счупиха част от коледната украса на елхата пред сградата на Община Ловеч. Охраната е събрала вчера 13 коледни топки, които били пръснати по земята.

След като били засечени от общински охранител, две момчета на възраст около 12 години изоставили топките и избягали в посока реката. Не е ясно с каква цел те са свалили коледни топки от елхата. Част от тях са изпочупени и не могат да се ползват повече. Хулиганските действия са заснети от охранителни камери в района, съобщиха от общината.

Припомняме, че на 26 ноември 2020 г. на същото място неизвестни вандали нарязаха около пет метра от светещите гирлянди, разположени около пейките.

Кметът Корнелия Маринова коментира случая така: „Силно се надявах, че красотата и коледното настроение ще възпират подобни прояви на вандализъм, защото тази година положихме много усилия и средства да украсим още повече любимия град. За жалост виждаме обратното – намират се хора, които не желаят да живеят сред красота. Още по-жалко е, че, според първоначалните данни, това са деца. Надявам се, преди да извършим идентифициране на лицата, родителите им сами да предприемат необходимите педагогически мерки. Ние няма да престанем да разхубавяваме града, но е крайно време да дадем отпор на подобни безобразия. За пореден път се обръщам към всички жители – не бъдете безразлични към подобни прояви! Коледният сезон изисква от всички нас да бъдем добри и да си даряваме положителни чувства, а не да си разваляме настроението.“  
 

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

Тия "деца" може би вече имат деца? На този десен ми мяза!

16

Анонимен

преди 1 година

Няма по мръсен град в цял ЕС от София

15

Сандо

преди 1 година

и тя пред театъра в София трябва да се начупи и изхвърли някъде. Толкова грозно нещо