На този ден преди 19 г. ''България Еър'' изпълнява първия си полет. Пътниците, които днес летят със самолети на националния превозвач, ще получат ваучери за 19% отстъпка за бъдещи пътувания. А който се включи във Facebook играта - има шанс да получи безплатни билети по свой избор.

Мария Стоянова е част от "България еър" от самото ѝ създаване. В момента е търговски директор на националния превозвач. Тя е свързана с авиацията не само професионално. Нейната баба Мария Маркова през 1938 година става първата българка, летяла у нас на безмоторен самолет.

"Тя е била много млада, на 17 години е била, когато се е записала на аероклуб тук в Божурище до София и е решила да има тази възможност да лети. Моят дядо също е част от авиацията, като той е бил летец – изпитател, така че моето семейство е авиационно семейство", сподели Мария Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Първият полет на “България Еър” е на 4 декември 2002 година София - Лондон. 19 години по-късно националният превозвач вече изпълнява директни полети до 29 дестинации в Европа. Благодарение на десетките си партньори, компанията осигурява на пътниците си възможност да летят до цял свят. Всички пътници, които пътуват на борда през днешния ден, ще получат ваучери с 19% отстъпка за следващия си полет.

"За всички тези, които няма да могат да се качат точно на 4-и декември на нашите самолети, от следващата седмица ще могат в нашата Facebook страница да участват в игра, в която игра ще могат да спечелят два безплатни билета по избрана от тях дестинация", допълни Стоянова.

От началото на пандемията компанията използва съвременни технологии за безопасна среда по време на полет.

"Ние използваме най-иновативната техника, която беше произведена веднага след като започна пандемията за авиационния бизнес.Това са UV машини на Honeywell, с които машини обработват всички повърхности вътре в кабината на нашите самолети преди полет", подчерта тя.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

 

Коментари Напиши коментар

21

Гост

преди 1 месец

Костов унищожи Балкан, но не успя да унищожи обучението на екипажите и любовта на работещите в сферата на авиацията. Страхотни сте!

20

Гост

преди 1 месец

Добре е ,че все още обслужването, обучението на екипажите е по методика от незабравимия БГА Балкан. Такова поведение и обслужване и информация, която дават нашите екипажи , дори да работят за чуждите нискотарифни, нямаПрекрасни са!

19

пътник отбягващ Бълг

преди 1 месец

Да не говорим колко са нередовни и арогантни, колко пътници са си изтаpвали полета заpaди тяx. Нормалните компании осигуряват компенсация и покриват хотела, ако пpoпycнеш следващия полет и трябва да останете в хотела. Bulgaria Air единствено дето не ти казва е да си дуxаш cyпaтa. Всичко в името на печалбата , няма професионализъм , грижата на пътника само на думи за пред вестниците.