Български мъже сътвориха провокативен календар с мисия - те се събличат голи, за да съберат средства за млади хора, до 25 години. Каква е каузата и какво съдържат страниците от календара?

Те не са професионални модели, нито звезди. Те са търговец и адвокат – загърбват задръжките и дрехите, за да се снимат голи.

"Понеже обичам глупости и благотворителност, от години създавам разни артикули с хумористична насоченост, като печалбите отиват за различни благотворителни цели. В случая всеки декември месец правим един календар с актова фотография на голи мъже в комични ситуации, които много от тях описват и някои не особено приятни действителности от нашето време", сподели Никола Колев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

За да заснемат 12-те фотографии, мъжете излагат на минусови температури на открито в планината.

"На Кончето, като правехме кадър в Пирин, точно на самия заслон имаше група от 7-8 човека и ние трябваше да стоим голи в непосредствена близост до тях. Беше рано сутринта, около 7 часа, на междинна станция на лифта "Бай Кръстьо". Със сигурност е било под нулата, може би -5 градуса", разказа Димитър Петров от Софийския планински клуб.

Целта на Никола и Димитър е да създадат стипендия за млади хора до 25 години със събраните средства от календара. Младежите трябва да практикуват планински спорт – колоездене, катерене, трекинг или други активности в планината.

Освен с кауза, с календара Никола и Димитър обръщат внимание и на проблемите в планината. 12-те страници от него са посветени на прекомерното застрояване в природата, бракониерството, негостоприемните хижари и липсата на хеликоптери за спасяване.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 месец

Много свежи сладури !

6

Анонимен

преди 1 месец

В България няма достатъчно гейове, които да купуват подобен календар в количества, че да се събере някаква сериозна сума. А пък не вярвам нито една жена да си купи календар на двама голи смотльовци. Напразно са мръзнали.

5

Анонимен

преди 1 месец

Грешка-снимат се за са се правят на интересни а и тоя с шкембака е отвратителен. Не знам кой ще им купи календара на тия дето се правят на интересни