Снимка: Pixabay

Почина жената-скенер Мая Попова, съобщи „България Днес“, цитирайки дъщеря й Чара Стефанова.

Мая Попова стана популярна с пророчествата си за земетресения. Преди около две години тя обгоря тежко при пожар в имота си в Созопол, където живееше напоследък. Огнеборци разказаха, че при пожара многобройните бижута по нея се слепнали с кожата.

Тогава медиците от бургаската болница успяват да спасят живота й, следват операции и лечение, но в крайна сметка жената сензор загуби битката с пораженията от огнения ад.

Приживе Мая твърдеше, че има кармична връзка с дъщерята на Тодор Живков - Людмила Живкова. От нея научила ритуала, част от "агни йога" ("огнената йога"), със запалени свещи край леглото и спуснати до пода драперии и завеси. По ирония на съдбата вероятно този ритуал е станал причина и за фаталния инцидент в Созопол.

Самата жена сензор споделяла пред свои приятели, че след смъртта на майка й - Юлия, преди 10 години в живота й настава черна полоса.

В този период родителите й губят окончателно дългогодишната съдебна баталия с оперната легенда Николай Гяуров за фамилния апартамент на столичната улица "Христо Белчев".

През 1981-ва, малко след като Людмила издъхва, Живко Попов е хвърлен в затвора по обвинение в разхищение и присвояване на служебни средства от фонд "1300 години България" заедно с шефа на фонда Кръстьо Мутафчиев и първия зам. на Живковата дъщеря в Комитета за култура - полковника от културно-историческото разузнаване Емил Александров.

От ЦК на БКП предложили конфискуваното жилище на Попови на Николай Гяуров и той приел офертата.
Последната капка, която преляла чашата и влошила необратимо състоянието на Мая Попова, бил спорът за апартамента на майка й на бул. "Витоша".

За имота с площ 200 кв. м с пълно право може да се каже, че е дом с много история.

Преди 9 септември 1944 г. негов собственик е ерудитът и деец на добруджанската кауза Иван Пенаков.
Неговият син Стефан Пенаков,известен софийски адвокат и колекционер на антики, старинни мебели и редки книги, подслонява останалата без покрив съпруга на Живко Попов и по-малката й дъщеря Юлия.

След като юристът напуска този свят, апартаментът по негова воля остава на Юлия Попова. С днешна дата сестрата на покойната Мая Попова - Юлия Попова-Янели, е в България за уреждане на фамилните им дела, научи "България Днес".

От над 30 години тя живее в Италия, където е омъжена за сина на изтъкнат деец на Италианската комунистическа партия.

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 месец

Ероле, в някоя от книжарниците има скенери, влез да видиш един

23

Анонимен

преди 1 месец

Потомствени ***, дет са преецакани от своите собствени. Обирджии на мандри обрали други обирджии на мандри. А тя може да е ходила н скенер, но не е била скенер.

22

Мунчовци с Шлемофони

преди 1 месец

В България, като няма Здравеопазване, става Национална трагедия, като си заминават заместниците на липсващите диагностициращи лекари