Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info получихме необичаен сигнал към Министерски съвет. В следващите редове ще ви запознаем с него: "Пенсионната система боксува и според мен е несправедлива. Аз съм пенсионер от 2014 година от т.нар. "категорийни" пенсионери и вече повече от 7 години НЕ получавам полагащата ми се пенсия, заради т.нар. "таван" на пенсиите. Всеки месец от моето полагащо се възнаграждение се отнемат по 300 лв., които се плащат на други пенсионери или социлни помощи на хора, които не са регистрирали никаква трудова активност през годините.

Още през 2014 г. министърът на финансите Дянков повдигна идеята за премахване на "тавана" на пенсиите, но вече повече от 7 години 24 000 души са подложени на тази рестрикция.

Искам да обърна внимание, че за да се приеме решение за въвеждане на категории на труд със сигурност работещите при вредни за здравето условия, трудещите се при вредни за здравето условия са оценени, че губят здравето си при извършване на дейности в полза на държавата по-интензивно от останалите.

1. Затова, МОЛЯ да се разгледа ПРЕМАХВАНЕТО на "Тавана" на пенсиите.
2. Създаването на ВТОРИ стълб на пенсионната система "наля" над 15 милиарда лв. в частни пенсионни фондове, които така и не искат да изплащат "Втора" пенсия.

През последните 7 години частните пенсиони фондове успяха да променят правилата за изплащане на "Втора" пенсия няколко пъти, което само ги облагодетелства. НЕ намирам за смислено държавата да издържа частните пенсионни фондове.

НЕ мисля, че е нормално държавата да плаща пенсии на хората, които са достигнали до това право в резултат на трудова дейност, а частните фондове да са "запазени" от плащания. Това е неразумно според мен, след като точно държавата е привеждала на частните фондове средства, с които да се изплаща такава. Считам, че ще се погледне сериозно на темата и ще се предприемат необходимите законодателни промени за преодоляване на тази НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!", завършва сигналът.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Коментари Напиши коментар

101

Неочаквано тъп

преди 5 месеца

Ама от къдя на къдя некъв си пенсионер полковник, дето е служил в армията в мирно време, и цел ден са имитирали дейност. Начи тоз хрантутник работил да кажем 30г.максимум,и зема 1500лв пенсия, пък и да земе да доживее 85г.туй ще рече че 35 г. требва да го храним. 30г.работи,уж,държавата го храни в поделението,и 35г.ходи в дома на армията на кайве с още една дузина бастуни, и цел ден разтягат лукуми как са обарвали служителите.

100

Пърдьо

преди 5 месеца

Що се цакате толкова.След 20 години никой няма да знае, че сте били живи..

99

Губещ пари пенсионер

преди 5 месеца

Абсолютно е прав, задължително е да падне измисленият таван на пенсиите Нека всеки получава това , което е заслужил ....