Снимка: Димитър Кьосемарлиев

На излизане от РС Македония на 18-ти ноември нито един от четирите автобуси на туристическата компания "Беса транс" не е проверен от митничарите на Граничния пункт Деве баир. Това призна директорката на македонската митническа администрация Славица Кутиров. Според нея това се дължи на "бавната система".

При жестоката катастрофа във вторник на АМ "Струма" загинаха 45 души, а други седем бяха ранени. Всички те пътуваха в един от автобусите на "Беса транс", припомня БГНЕС.

Още по темата

"В нощта на 18-ти срещу 19-ти ноември на ГКПП Деве Баир /Гюешево от българска страна, бел.ред./ освен катастрофиралия на АМ "Струма" автобус не са проверени и останалите три автобуса на "Беса транс". За нито един от четирите автобуса нямаме данни в митническата система...

Това е още доказателство за несъвестното изпълняване на задълженията. Дежурните инспектори от тази смяна твърдят, че тази нощ системата е работила бавно и поради тази причина не са успеели да направят проверка", каза още Славица Кутиров.

Коментари Напиши коментар

20

Алекс

преди 1 седмица

Автобусите на тази фирма редовно са преминавали без проверка и затова е бил пълен с бензин в пластмасови туби.

19

Мая

преди 1 седмица

С 50 слон можеш да прекараш ,само с паролата Братко!

18

Кико

преди 1 седмица

Защо е минал през България а не през Гърция? Контрола в Гърция е в Пъти по- голям,отколкото тук! Съкращава с 300км през Гърция, но явно са в нарушение което ги е възпирало! Ч