Снимка: БГНЕС

"Версията за терористичен акт е коректно изследвана от нас. Категорично я отхвърляме", заяви по време на брифинг заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Той даде подробности от разследването на тежката катастрофа на магистрала "Струма".

По думите му по-голямата част от починалите в автобуса са загинали от задушаване. Направена е аутопсия на труповете им.

Още по темата
"В медийното пространство се тиражират много спекулации относно инцидента на АМ "Струма". По делото няма нито един очевидец, а в медиите вече има над 20", обясни Сарафов.

"Разпитани са двама от пътуващите в автобуса. Те са били будни и дават изключително обективна информация. Показанията им се припокриват напълно и ние ги приемаме за напълно достоверни и коректно изложени. Разпитват се още двама пътници, които са в „Пирогов”. Те могат да дадат показанията си в рамките на днешния ден", посочи още заместник-главният прокурор.

Категорично отхвърлена версията за превозвано гориво в изгорелия автобус. По думите на Сарафов откритите на мястото на инцидента тела са 44.

Разпитан е оцелял пътник от автобуса, който твърди, че спасените от пожара са 8, а не 7. Предполага се, че осмият човек се е качил в друго превозно средство.

Български следовател и прокурор заминават утре за Скопие. „Те ще занесат молбата ни за правна помощ и вероятно още утре ще получат ДНК профилите на роднините на жертвите. Ще ги сравняваме с ДНК профилите на загиналите, изготвени от нашите медици”, добави Сарафов.

И уточни, че в молбата за правна помощ се иска информация за това дали автобусът е имал право да напуска РСМ.

Водещият следовател по случая разкри още, че на мястото на инцидента има спирачни следи - и преди, и след мантинелата. Назначената авто-техническа експертиза пък трябва да установи с каква скорост се е движел автобусът непосредствено преди катастрофата.

Основната версия остава човешка грешка.

Коментари Напиши коментар

73

АгенцияЗаСпецопераци

преди 6 дни

Този,"осмият",докато не се установи самоличността му и не се получи информация (ако изобщо се установи и получи) - дали е вербуван и обучаван в тероризъм от Сереуто, от МиШест или от Мусад - няма как да се отхвърли тази версия. Макар,че подобни запитвания гарантират отвеждането на следователите от разследването и предаването му на други,които да не задават неудобни въпроси и за да го о се рат, както стана със случая в Сарафово.

72

В друга статия

преди 1 седмица

Осмият пътник се бил качил на бензиностанция близо до София и си платил затова.

71

До 70

преди 1 седмица

Да не забравяме на какво са способни и козяците (СеРеУ-то) и ингилизите(МИ-6).Трябва да се работи и по версията за терористичен акт,а не да се слушат наставленията на господарите.Въпросите,на които трябва да се търси отговор са:Има ли някой интерес да бъде взривен автобус пътници от РМ,какъв е ин тереса(защо) и кой би го направил.Козяците са спосо бни на всичко.Да не забравяме,че БеГе-то от 30 г.е ра зграден двор,няма действащи институции, чуждите шпиони щъкат и душат като *** навред.