Снимка: Pixabay
Родители сигнализират, че персонал в детска ясла удря шамари и обижда децата. Хората твърдят, че децата им са пострадали при грижите, които е полагала за тях една от медицинските сестри в 199 ДГ "Сарагоса" в квартал "Банишора".
 
"Оставих детето си в яслата. След това обаче се наложи да се върна, за да обсъдя нещо с медицинската сестра. Детето ми обаче стоеше още на врата и плачеше. Реших да се скрия отстрани, докато го вкарат вътре, за да не се разстройва допълнително. Станах свидетел как медицинската сестра го хваща за якето и го тръшва на пейката с думите "Спри се бе, успокой се бе, лигльо такъв", разказа пред Нова тв майката на детето Антоанета.
 
"Сестрата се опита да му свали якето. Детето се дръпна и в този момент последва шамар. Реагирах като родител, отидох и почуках на вратата на сестрата, но тя отказа да ми отвори. Отвори ми директорката. Медицинската сестра отрича, че го е ударила, но аз го видях със собствените си очи", добави тя.
 
"Не съм ударила детето. За втори път го виждам. Аз деца не удрям. Работя като сестра от 1974 година. Работила съм само по ясли и детски градини. Попитайте директорката", каза медицинската сестра Цветанка Караспасова.
 
"В първия ден в който оставих близнаците ми, тя хвана едното, започна да крещи и го хвърли на пейката. На третия ден ми върнаха детето с думите: "Елате и го вижте на какво се е направил”. Никой не ми се е обадил предварително. Видях, че има рана на главата и около окото му е синьо. Отидохме на лекар и той каза, че ясно си личи къде е точката на удара от остър ръб", разказа една от майката.
 
"Дойдоха двете близначета. Едното си седна спокойно, другото обаче започна да се тръшка на земята, започна да си удря главата в плочките", каза Караспасова.
 
"Вчера постъпи първият писмен сигнал срещу медицинската сестра. Към момента не са предприети мерки, които касаят нейното поведение. В момента тече проверка", заяви Мoскана Камарашева - директор на 199 ДГ "Сарагоса".

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 5 месеца

Не е вярно че през соца нямаше бой в д.заведения.Имаше и бити учителки,които си го заслужаваха,но това беше рядкост.Децата трябва да се пазят,който няма търпение да не е там.

66

Анонимен

преди 5 месеца

Е как не се намери един чаровен български татко да овършее с биещата лелка за косата коридорите на яслата! Биещите лелки са къде къде по смели от българските бащи!

65

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 66....През социализма нямаше шамари и бой в детските градини. Капитализмът е суров и отрано научава децата на капиталистическите правила.....Имаше та затова сега сте покийната яма на Европа, саморъчно създадена от червени тооолупии и дибилиии!:)))))))))